Tuesday, October 25, 2011

Jangan pandang remeh dgn masalah keputihan...

tahukah anda yg masalah keputihan adalah punca besar wanita tidak boleh mengandung walaupun sudah pernah mempunyai anak sebelumnya...???
article di google


Menurut kajian, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ TIUBFALLAPIO dan UTERUSseseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko KEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY)


Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIO.




Jika berlaku kerosakkan begini maka risiko untuk seseorang yang dijangkiti keputihan untuk hamil adalah sangat tipis sekali. Antara langkah bijak yang perlu diambil segera adalah dengan menghalang keputihan ini daripada dijangkiti. Dan jika kita sudah dijangkiti keputihan, kita perlu merawatnya dengan kadar yang segera.



Kehamilan Ektopik

 So ladies, if anyone of you are having this white discharge issues....tolong jangan pandang remeh ye...some woman thinks it is normal for every woman to have it but bear it mind, how normal is normal? to what extend that you need to worry?

jangan amik ringan dgn isu ni sebab kesannya mungkin kita tak nampak sekarang...so TREAT it from now on

kalau sekarang anda belum lagi pregnant walaupun dah kawen more than 2 years, most probably it is caused by masalah keputihan ni...with right treatment I'm sure it can helps u to resolve this white discharge problem and increase your chances to get pregnant again...

By wearing Premium Beautiful Corset it really helps!

Seriously siapa2 yang mengalami keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! 

Girdle Premium Beautiful ada jaring-jaring lubang udara function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and stay "fresh" everyday!! Reduce white discharge, lepas tu akan hilang terus! InsyaAllah..

some of my client never expect dia ada keputihan tapi bila mula2 je pakai premium beautiful keputihan keluar banyakkk gile berhari2...imagine dah berapa lama dia bertapa dalam rahim kita

KEPUTIHAN ni berasid..thats why kadang2 panties boleh jadi berlubang!!


contact me today to get your solution to masalah keputihan ni and get free PB wash with every purchase of Premium Beautiful Corset 

0126086829 | makhijau@gmail.com




FREE TICKET GIVE AWAYY!!!!

I am giving away JOZAN MAHARAJA LAWAK show tickets for FREE...Anyone interested please contact me 0126086829 or if segan nak dengarkan suara merdu uols tu bolehlah email kat makhijau@gmail.com

TICKETS LIMITED TO 10 PEOPLE ONLY! 
HURRY!!



real story...no tambah garam one!

credit to Hanis Haizi


Sebut je perkataan GEMOKKKK semua wanita pasti PHOBIA!

Saya pun tak lari dengan perasaan phobia. Being me, dari kecil memang dilahirkan berisi. Saya jarang2 lah orang cakap kurus or kecil.

Di waktu remaja, 13 years old, saya penah mengalamai crash diet yang sangat teruk. Akibat tertekan dengan ejekan rakan2 sekolah. (u know who u are) I was 13 at that time and being on the chubby side is like a CRIME. Seolah2 tak diterima oleh masyarakat.






gemuknye time niii!!
And my sepupu/ family pun suka label " Ooo adik lagi besar dari kakak" Truth is I MEMANG SAKIT HATI dengan makcik2 yang melemparkan kata2 itu. Rasa nak sepak je.

So i secretly went to a pharmacy, beli pill untuk kurus. Can u imagine a 13 years old dah consume benda chemical ni tak elok untuk badan... cuba imagine kalau anak u sendiri kena macam ni..? isk2..

So i makan berbulan2 jugak la my mom tak tau, sampai i kurus cengkung, i don't tak rice at all. Kawan2 mula tegur waa dah kuruss nyeee I was so happy.. at that time. Tapi happy tak kekal lama. After that i muntah teruk. My stomach tak boleh terima makanan at all! Kena amik ubat pulak tahan muntah etc. Pastu time tu plak my mom paksa makan balik. hahah

So benda ni tak kekal lama...i jadi berisi semula, yela diet pills once u stop tendency u nak naik balik semula sangat2 tinggi!!

Long after that masuk pula university, masuk gym PHillip wain. Wah masa awal2 sign up sangat2 rajin to da max. Every week tak penah miss! Yes i managed to loose weight n body pun turun inches. I managed to drop until size 10! woohh dr size 14 kire ok la kan.



60kg kot time ni

Tapi ni pun tak kekal lama... bila bz dgn exam and all. i tertinggal .. and nak start balik punya la malasss.... end up my dad x nak dah continue dgn philip wain tu pasal bazir duit.

me 65kg! chubby niee
Lepas tu masa dah nak kawen, i diet lagi... nak cantikkan. I managed to loose 10kg from 65kg to 55kg!! Sangat happy!! Wahwahh.. wanna know my secret? I tak makan nasi selama 1 tahun 1/2!!
Tapi bila dah kawen jeee... ha amik semua makan.. makin lama makin berisi!!
 during our honeymoon in HK, masa ni 55kg! 

And lepas beranakkk oh no no... my weight jadi 74kg! Damn it lg teruk dari zaman anak dara. Yes dengan perut jadi flabby, stretch mark lagi very hideous!! I suka pakai baju besar2 and yang tak melekap pada body sebab maluuuuuuuuuuuuuuuuuu


Happy nye aku makan eskrimmm ehe

Then I pujuk hubby i suh hantar gi London Weight Management. Best memang best rasa diri di belai.. cewah.. masuk sauna room, hotblanket, massage lagi etc. and dia plak bagi i menu suruh follow.. No meat, just veggies, roti and nasi pun tak boleh. Air kosong wajib minum, coffee is totally no no. Lama kelamaan saya sedar yang menyebabkan saya kurus partly sebab diet tu. Last2 malas nak sambung treatment sebab? Dia suruh tambah lagi and at that time my weight dah tak berubah2 pun sama jek. hmmm









65kg, after 5 months deliver kot gemuk kan? siap ade orang ingat i pregnant 5 bulan!! Oh tidak!!


A year later saya diperkenalkan dengan product Premium Beautiful. Saya tertarik bila dengar testimonial2 pengguna Premium Beautiful. Ok lah saya pun terus mencuba sebab ada lifetime warranty so ape nak takut? Bila pakai effect yang saya rasa skali ialah buang angin kerap (mind u i ni pengidap gastric kronikk),stretchmark pudar, then masalah buang air besar tade lagi dah, body shaping, berat menurun, selera makan terkawal dan sebagainya!! Bila ramai orang tegur dengan perubahan2 badan terus tak pikir panjang buat biznes pula. Dengan PB kita tak perlu kawal makan, sebab automatically x kan rasa nak makan! Best2!



Picture was taken after 2-3 weeks wearing PB early 2009


I've lost 5kg in 3 weeks!

I'm currently wear size 12 tho, i'm not a size 10 or 8. I would never be that girl. For me what important most is i have a figure. Cukup takyah kurus kerempeng. Asal ade size baju di warehouse or mana2 butik menunjukkan saya bukan OBESE. heheee

 Lepas melahirkan anak ke2 @Brunei Expo.

For me pakai PB lah paling senang dalam dunia! No diet, no pills, no need to go slimming, save money, and also no exercise (ni incase pemalas exercise)

Akibat dari tu ramai tanya pasal PB dan saya nekad join bizz! ;) Alhamdullilah tak sia2 pakai PB!!

so what are you waiting for?

let me help you to make your dreams comes true :)

Hot offer still on. Free PB Wash for every purchase of Premium Beautiful Corset...!!

0126086829


this Friday 28th Oct...!!


THE GREATEST REBATE IS GONNA END THIS FRIDAY 28TH!!! 

GET ONE TODAY OR REGRET LATER!!!


SAVE UP TO RM800!! 


GET THE CURVE THAT U EVER WISH FOR..!!


PREMIUM BEAUTIFUL HELPS YOU TO:


*REDUCE STRETCH MARKS

*FIRM UP YOUR BREAST AND BUTTOCKS
*ANTI SAGGING
*INCREASE METABOLISM RATE
*INCREASE BLOOD CIRCULATION
*NO STARVATION, NO LIPOSUCTION, NO SLIMMING PILLS
*DESIGNED 70% FOR HEALTH AND 30% FOR BEAUTY!!

AND BEST OF ALL.. LIFE TIME WARRANTY!! 

IT IS ONE TIME INVESTMENT!! WORTH EVERY SINGLE PENNY ON IT 

GET ONE YOURS TODAY!!
FREE GIFTS ARE WAITING FOR U!!

0126086829 | makhijau@gmail.com



Thursday, October 20, 2011

DUIT???

gile duit? mata duitan? 


Orang selalu kata DUIT bukan segala2nya tapi zaman sekarang ni segala2nya perlukan duit. betul tak..? 

selangkah dari rumah tol dah menanti..kete nak bergerak nak isi minyak takkan isi air paip..harga minyakpun asik naik...nak masuk toiletpun kena bayar..

ape2 jelah..semua perlukan duit



ye betul...Money can't buy happiness. 

Tapi sedarkah anda masalah penceraian sekarang ni kebanyakkannya terjadi sebab masalah DUIT? Asik hidup dalam serba kekurangan. Bukanlah nak meminta minta barang mewah itu ini,kadang2 tu barang keperluan harian pun tak mampu nak beli, macam mana suami isteri tak bergaduh? anak2 mintak mainan lagi? anak/budak2 manalah faham kita tak cukup duit kan?

Macam manalah nk bahagia...betul tak?

tak cukup masalah tu bila cash dalam tangan dah habis, barang dapur nak kena beli...kalau tak dapur tak berasap haihhhh....terpaksalah swipe credit card..

hujung bulan gaji habis kat bayar hutang...tengah bulan kering kontang...hutang keliling pinggang

sampai bila kita nak biarkan hidup melarat macam ni?




So what are you waiting for?



Let's D-U-I-T!! (do it)

D-Doa

U-Usaha

I-Istiqamah

T-Tawakal


InsyaAllah!!


Besarkan income kita...kalau cabang 1 or 2 tak cukup, kita tambah jadikan 3 cabang!! Biznes ni tak susah manapun sebab kita buat secara berkumpulan...semuanya dah tersedia...
yg tinggal hanya diri kita...samada NAK ke TAK je...




Kita buat biznes thru ONLINE..tak berhujan, berpanas or ketuk2 rumah ke rumah or kena kejar ngn anjing ke...takde..

biznes kita semua di hujung jari!

tapi jgn ingat biznes ni click2 dpt duit plak yea...no such thing!!

RM4,500 1st income tu banyakkan? 

mcm2 boleh buat!!




Wanna know more?? Contact me for more info!!


0126086829 | makhijau@gmail.com




Monday, October 17, 2011

Body Shampoo pun bagus...??!!!


ni sekadar nk share experience eh
bkn sebab shampoo ni sepupusepapat Premium Beautiful tuh..nooo

mak dari zaman remaja smpila b4 kawen kulit mmg sensitif..pas kawen dia kurang sket psl hormon miang tu dah stable kot haha..so akibatnya kt badan esp kat belakang badan tu jerawat senang naik n merah2 n very the buruks uolss...eeeeiiiiiiii parutnye huduh! 

doctor toksah ckpla dah brapa ramai dah skin specialist mak g jumpa...ada kata sensitive skin..ada kata eczema..n mcm2lah..n mostly suke naa kasik cream steroid tuh..hiiiihhhh pastu parut tak ingat2..so kene pakai body shampoo yg xde sabun, ph15 n blablabla eloknye tak gak..tak puas mandi ada..so few months ago i've been using ecpi punya body shampoo n its okla..no more gatal2 n redness tapi stoknye susah sgt nk dapaat..n mahal plak tuh 30 hengget sebotol okeh n tahan setengah bulan je psl 1family guna..me,hubby n babies coz its very gentle..kalau baby/toddler yg ada sensitif skin tiba2 naik merah tanpa sebab that shampoo is very good tapi susah sgt nk beli!  takde maknanye mak nk register member dia plak haih

so last mth masa dkt stokist...dgn gatal mulutnya tanya kt madam body shampoo tu ok ke? madam kata cubelah..kalau tak ok suruh husband je pakai haha..so mak pun belilah sbb brg2 Hai-O mmg berkualiti...so mak nk experimen dgn diri sendiri haha suke suki jek kan...

Comforting Moments to Pamper Mind, Body and Spirit
The Relaxing and Refreshing Body Shampoo enriched with lavender essential oil, vitamin E and plant derived to soothe your body and mind.

so after a month using it, mak rasa kulit dah tak sekering dulu..kalau dulu scratch sket dah bergaris now?? no more! jerawat kat belakang badan totally gone! parut pun!! tapi yg paling amazing tak terlintas it could help kurangkan pecah2 kt tapak kaki yg hodoh tu...now ni mmg sgt better...tak teruk mcm dulu..kulit pun lembut je...en suami pun suka pegang...ooppsss tettttttt 

so uols kalau sama kes mcm mak kne pakai shampoo yg tak berapa nak best tu kan..ape kata cuba beralih kt shampoo ni plak...

murah je RM14 sebotol :)



Friday, October 14, 2011

MACBOOK AIR, IPAD2, 3NOTEBOOK ASUS FOR FREE...!!

Last wednesday masa class IMP miracle happens! Last month Stokist which is CDM Chan & Madam Lam dah motivate all the CDMs to produce as many as Jam Tangan Winners in Sept and they will get notebook for free! So last wednesday which is kelmarin, berlangsung sesi penghadiahan gadgets2 best tuh!! 

Our leaders dah buktikan pada dunia that Group CDM Hanis Haizi mmg HEBAT dan digeruni lawan..Total Pemenang Jam Tangan Bulan Sept was 9 org which is awesome..pada yg tak tau ape bendenyalah dapat jam tangan ni..its a reward from stokist for agents yg berjaya buat sales RM100,000 dlm masa sebulan...sapa yg berjaya tu mmg WOW...!! So kesimpulannya group Hanis telah menyumbang RM900,000 sales which is closed to RM1 million!! We are Champion! 

so enjoy the pic ye..
credit to CDM Hanis Haizi for the beautiful pictures!


CDM Hanis yg dapat MACBOOK AIR...!! Great Leader... SALUTE!!



CDM Raz yg dapat NOTEBOOK ASUS...!!



CDM Maisarah (mymommy) yg dapat NOTEBOOK ASUS jugak coz melahirkan 2 Pemenang Jam Tangan...! Bulan ni anak mommy yg ni pulak eyh! chaiyokkkkk....!! Tuannye Kecik2 cilipadi tapi kecik yg berisi tau..jgn main2 ngn mommy saya hehehe


CDM Adliza yg baru jadi CDM Bln Sept dapat IPAD 2 uolss!!! Besttttt...gila tak sabar nk jadik CDM nihhhh


CDM Salha & DDM Alfaath yg dpt Notebook Asus jugek!!


ONE GROUP yang melahirkan CDM yg HEBAT2 dan anak2 buah yg hebat2 jugaks

so jangan takut utk mulakan biznes ni..with the right group insyaallah you will succeed just like how our leaders did!!

T.E.A.M
Together Everyone Achieve More

p/s: sapa nak ikut mak pegi class sabtu ni utk tinjau2 jom!



Thursday, October 13, 2011

short trip : the journey

remember this entry short trip...??

lupe pulak nk hapdet entry tuh hihi...we all gerak ke kemaman ptg sabtu tu pasal pagi ada mcm2 hal nak diselesaikan..we are staying at Awana Kijal..so enjoy the pic yg tak seberapa ni je ek...cameraman malas..nnt kena hadiahkan camera canggih baru dia excited nk bergambar kot hahaha...ke mak nye yg nak??
hint



otw to kijal adik gol dulu sbb mummy dh kenyangkan perut dia siap2 hikhik




disusuli oleh abgnya lepas puas dia membebel mcm2...'abam nak jalannnn' adalah sejuta kali kot dia cakap. dah setengah journey kt LPT baru dia gol..siap tenganga lagik masa mak dia snap ngeeee

here we are after 3hours driving..last time dtg sini was in Dec 2008..masa tuh baru kawen..dtg sbb keje tp hubby ikut..haruss!! maklumla baru kawen masa tuh..honeymoon yg ntah ke berapa kali ntah hikhik 


trus check in sebab dah lambat ezham nk mandi pool




we olls sampai awana kul 6pm..dah chk in..mummy and zaqwan bercamwhoring jap masa tgu daddy park kereta... baru nak posing abg dia dah jerit panggil "mimmyyyy!' bergema 1 hotel dengor bang



our room


kids pool yg buat ezham tak boleh nak makan...adoiii
superdad! tgk sapa yg happy!sbb dpt ddk atas abg yeay!

aktiviti wajib...berendam! walaupun sampai dah kul 6 trus chk in.masuk bilik tukar baju dorg trus tunaikan hajat abg nk mandi...pun sama dia ckp nak mandi pool tu ada sejuta kali jugak sejak dari chk in...haduih...bapaknya dah nk pengsan dah psl driving tadi tp anak pny pasalkan...mummy pujuk ' ala bukan slalukan dpt bawak dorg mandi pool...layankan jelah anak u tu yang..' nasib laku pujukan mummy bang..nanti banje mummy makan asekerim tau

then mlm tu we had seafood dinner kt kerteh yg super yummy tu..actually nk makan kt Sawadee Restoran kt Paka sekali dah sampai sana dia tutup daa...so weolls patah balik n teringat ikan bakar kt jeti kerteh..Disebabkan terlampau lapar takde sape pun yg snap gambar mknn tu haishh..! kalau tak boleh mak buat uols kelaparan skrg ni..

after that mak sempat lagi jmp my old fren kat kemaman, ika utk sharing this business opportunity 

on sunday morning..after breakfast sambung lagi aktiviti berendam ptg smlm..fr coffee house dah nampak kids pool so ezham tak lalu nak makan..maka maknye pun makanla ala kadar saje..potong stim btul..last2 ngn mak2nye skali berendam..no pic pls..sexy!


finally our family pic yg so-so je ni...org hotel tu berkali2 amik gegar jugak..takpolah..janji hado..lain kali bawak camera yg canggih sket


 look at their happy face!!! soon kita pegi genting main2 pulak k...tunggu mummy free je kita zaaasss g sana

next time kalau ada biz appointment kat luar KL, mmg i akan angkut dorang sama2 hihi..sambil berbiznes sambil berholiday yeayyyyy!!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...